Ja, må den leva!

Честит рожден ден! На блога ми. Вече се навърши цяла година, откакто започнах да бутам начинанието. И тъй като това е един хубав крайпътен камък, ще си позволя да ангажирам вниманието ви с няколко думи за него.

През последната година му се случиха следните неща:

  • Има 75 поста, вариращи сред банални,битови, житейски, забавни(?), странни, драматични, философски и открито сюреалистични. Писах и за програмиране.
  • Смених веднъж темата (очевидно) и веднъж името (незабелязано).
  • Беше линкнат два пъти от raganwald и една статия попадна в reddit. По тоя повод ударих 2000 хита в един ден. w00t! Представете си ако пишех пълни глупости с амфетаминно темпо като много български блогери.
  • Бе зарязан няколко пъти по емоционални, битови, парични или времеви проблеми от моя страна.
  • Покрай него направих един много, много хубав професионален контакт. Той също.
  • Линкнах бате Ани редица пъти. Благодарност не получих, но поне като търся за „бате Ани“ в google той е първи.
  • Успях да зарибя няколко човека по неща, които намирам за интересни.
  • И най-вече: успях да напиша няколко приятни статии за програмиране и да подлъжа няколко човека да ги прочетат. Те пък взеха, че ги харесаха.

Още от началото казах, че ще се стремя да правя блог предимно за програмиране. Надявам се засега върви добре и ви харесва да го четете. Ако е така, то бихте могли да ми помогнете по няколко начина.

Един от най-приятните: да кажете за блога ми на вашите приятели. Или да споделяте харесалите ви статии в Google Reader (или по друг начин). Изобщо всякакви други начини да правите брутален plug са много добре дошли. С колкото повече хора споделям дълголетната си мъдрост (ех, как минаха годините… а като бяхме млади…), толкова по-мотивиран ще съм да го правя по-качествено и по-често.

Друго – колкото по-често коментирате писанията ми, толкова повече се радвам. Дори и да нямате какво да кажете, ако някой пост ви е харесал, въобще няма да се разсърдя на едно „Много хубава статия“. А ако случайно има някой, който ме чете без да коментира, то моля използвайте този повод да отбележите вашето незабележимо присъствие. Ще бъде оценено.

Отвъд това, примемам черпене на бира някъде, парични дарения, недвижимо имущество и акции в големи компании. Ако желаете да направите подобно… дарение, съм убеден че ще намерите начин да се свържете с мен.

Отново, беше емоционално. Надявам се моите думи да са ви били толкова приятни за четене, колкото на мен ми бяха за писане.

14 thoughts on “Ja, må den leva!

  1. Абе, пробвах оня ден да ти взема едни акции в една изпаднала компания, ма те като видяха куфарите с парите и викат „Я, хуу!“ и дотам.

  2. Честито! Пожелавам ти много верни читатели и много нови бизнес и лични контакти покрай блога!

  3. Аз съм един от тези, които те четат, но не коментират. Попринцип рядко пускам изобщо някакви коментари по блогове, а освен това като знам за ненавистта ти към PHP Developer-и, това допълнително ме е отказвало. 🙂 Иначе с твоя блог се сблъсках от времето, когато водеше Python във ФМИ. И му се кефя като цяло. Поздравления за него и не го зарязвай, временни изоставяния са простени. 😉

  4. ЧРД на блога. Чета и не коментирам. Feedback is useless 🙂

  5. Гледай го как ме изпревари Схфръмпчо! 🙂 Поздрав и много благодарности и от мен 😛

  6. Стефчо, нали знаеш, че бате Ани кара junior-ите да ти четат статиите 😉

  7. Веднъж вече ме накара да си наруша правилото да не се обаждам като нямам какво да кажа и да си споделя мнението че гейм-журналистиката е изгубила много откакто не се занимаваш с нея, скоро едва ли пак ще обавя нещо подобно на глас но мнението ми си остава в сила – продължавай в същия дух, завиждам ти на желанието и готовността да отделяш време да споделяш мислите и опита си. А и е много полезно за читателите ти:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.