Варна и VarnaConf

Този август исках да прекарам малко време във Варна. От една страна съм уморен от столицата, от втора – море, от трета – мога да се проявя във VarnaLab и от съвсем четвърта – пътуването е фън. Оказа се, че няколко познати ще бъдат там по същото време и Радо предложи да направим малка конференция с трима-четирима лектора.

Разбира се, нещата ескалираха бързо – роди се VarnaConf. Засега е много скромни, но силно се надявам да се превърне в ежегодишна dev конференция. Но това е друга тема.

Мисля да пристигна във Варна четвъртък сутрин и да остана няколко дни след конференция. Освен презентацията на VarnaConf, мисля да направя още няколко неща.

Програмата ми, в хронологичен ред, е следната:

  • 9ти август – Vim Workshop. Ще разкажа за Vim и за моите възгледи как трябва да се ползва. Ще покажа моята конфигурация, моя начин на работа, ред плъгини, както и съвсем малко VimScript. Ще се опитам да сместя нещата в час, след което да помагам на хора с конфигурация. Събитието ще е от 20:00 във VarnaLab.
  • 10ти август – Ruby Crash Course. Ще направя едно въведение в Ruby. Ще покажа езика, екосистемата, как се пишат тестове, начина на мислене и може би малко Rails. Допускам, че това ще е полезно, ако искате да гледате презентацията на Митьо за Rails на следващия ден. Отново, ще бъде от 20:00 във VarnaLab.
  • 11ти август – Unit test-ове, TDD и всичко останало. Последната ми презентация съдържаше размисли и идеи. Сега искам да направя една, която да съдържа основно факти. Ще се опитам да разкажа максимално подробно за света на автоматизираните тестове, за света на test-driven design-а, за странното им сечение и за проблемите с които ще се сблъскате, ако навлезете в тях. Това ще е част от VarnaConf.

Ще остана във Варна за неделя и понеделник (12ти и 13ти август), но още не знам какво ще правя. В главата ми се въртят (1) code retreat, (2) интро в chef & vagrant и (3) TDD workshop. А защо не и pair programming върху evans, ако има желаещи. Очевидно няма да имам време/енергия за всичко това, но ако нещо ви звучи интересно – казвайте.

А като цяло – очертава се ред приятели да бъдат във Варна. Ще откараме няколко бая програмистски дни. Ще е забавно – ако имате възможност да дойдете, горещо го препоръчвам. А и ще се радвам да ви видя там.

One thought on “Варна и VarnaConf

  1. Страхотна идея, предполагам и изпълнението е било не по-малко страхотно. Някой снимаше ли? Има ли ги качени вече някъде записите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.