Малка Rails конференция

С помощта на хората от linux.bg конференциите ще направим скромна конференция на тема Ruby on Rails в София. Официалната новина за събитието е тук. Ето и моя съкратен преразказ:

Някъде прочетох, че ключът към провала е да опитваш да удовлетвориш всички. Но Bill Cosby е предпоследният, от който ще приема бромид (след Homer Simpsons) – и точно това ще се опитаме да направим. Под всички имам предвид диапазона между опитните „Релсисти“ и хората без никаква идея от Ruby on Rails.

Ако сте във втората група, би трябвало цялото събитие да ви е интересно. Но първата част ще е специално за вас. Ще започнем със стабилно въведение в технологиите и ще завършим с „живо кодене“ на просто приложение. Така първо ще чуете как стават нещата, а после ще може и да видите. И разбира се, да ни питате за всичко, което не разбирате.

Втората част част таргетира хората работещи с Rails. Въпреки това, темите са много и интересни и дори да сте разбрали за Rails в същия ден, ще бъдат добра инвестиция на време. Има силен акцент върху автоматизирано тестване – и двете теми ще ви бъдат от полза, независимо дали сте опитен TDDer или искате да научите за това тепърва.

Започваме в 10:00 часа сутрина (а не в 13:00 следобяд). Можете да видите цялата програма тук.

Дотук се простират уменията ми да пиша промотиращи текстове. Отвъд това, ще се радвам да се видим там.

2 thoughts on “Малка Rails конференция

  1. Български награди за уеб и Ruby on Rails конференция — Аз, света и сметачите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.