sofia.rb

Преди време бях в Сиатъл. Там присъствах на seattle.rb hack night и това беше едно от най-яките преживявания годината. Това породи идеята за sofia.rb. Накратко:

Събираме се всеки вторник от 20:00 в Арт Клуба. За да присъствате, трябва да отговаряте на две условия — (1) да носите компютър и (2) да програмирате на Ruby (там, на място). Събитието изглежда като пет-шест кодещи човека с лаптопи, които от време на време обменят по някоя приказка.

А над какво работите, докато сте там? На каквото си поискате. Нямаме единен проект или цел. Може да вършите нещо за работата, да разработвате страничен проект, да разучавате библиотека или дори да учите Ruby. Например, проследния път Серж си правеше един проект за клиенти, Владимир учеше Ruby, аз правих desktop клиент за edno23, Явор разработваше един от тайните си проекти. Предния път Николай пък работеше над сайта на курса. Въобще, всичко е ОК, стига да е Ruby.

Идеята е хора, които не работим заедно, да програмираме на едно място — без значение дали коденето е колективно или индивидуално. Има два големи WIN-а в тая работа — (1) хубав начин да научите нещо ново и (2) да се запознаете с други добри програмисти. Постоянно летят въпроси от рода на:

  • Как да направя това?
  • Този код ОК ли е?
  • Тук има някакъв странен проблем. Ще погледнеш ли?
  • Какво мислиш за тази библиотека?

Отвъд другото, е приятен начин да прекараш вечерта — сред интелигентни хора, от които можеш да научиш за занаята.

Претенциите са скромни — не целим да правим потребителска група, български open source на Ruby, голям проект или каквото и да е в този дух. Предлагаме единствено компания за програмиране на Ruby. Доброто настроение си идва само.

Ако искате да дойдете, ще се радваме да ви видим. Хубаво е да се обадите предварително, ако ще идвате. Но ще се радваме и да ни изненадате. Всеки вторник, 20:00 в Арт Клуба.

5 thoughts on “sofia.rb

  1. В такива моменти съжалявам, че не съм в София във Варна 🙁 Иначе браво за цялото събиране, някои път като имам път към София може и да намина

  2. Ruby-вечер - всеки вторник | init Lab

  3. sovanesyan.com · Total()?

  4. Подновяване на sofia.rb | init Lab

  5. Има ли шанс да се възроди бригадата? (:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.