13 thoughts on “Видео от „Майсторство в занаята“

  1. Много добра лекция(y). Макар и да знаех повечето от нещата, пак ми беше интересна гледната точка и примерите.

    Пробвал ли си да минеш на друга клавиатурна подредба за ръцете? Например dvorak доста я хвалят ако пишеш на английски. Макар за програмиране да няма много голяма разлика от qwerty, все пак се пише доста документация/email-и през деня.

    Забелязва се, че лекциите по python стават все по – добри с годините 🙂

    Поздрави, Ники

  2. Пробвал съм Dvorak, дори го бях докарал до 40тина думи на минути, но ми се видя много непрактичен по две причини.

    Първо, тотално ми завърза ръцете във Vim. Ако човек учи Dvorak, трябва да го направи преди редактора 🙂

    Второ, дворак натоварва дясната ръка повече от лявата. Това е хубаво, но аз именно с нея имам проблеми. По-тегаво ми е да пиша на него.

    Иначе, определено има смисъл да се пробва. Има и друг популярен – Colemak

  3. Страхотна лекция!

    Хвърлял ли си око на Sublime Text 2? Тъй като си привърженик на Vim ще ти хареса Vintage режима.

  4. Много добре направена презентация! Страхотен подход и послание!

    Ше си позволя малко критика, която според мене може да подобри нещата:

    • Ясно, че Vim и GitHub са това, което трябва да гледаме, но предлагам да се спомене само веднъж-дваж, защото става претрупано и се натяква

    • Малко down-to-earth е да стила и повече конкретни примери. Все пак всички искаме да видим нещата в практика, а не само на една презентация. Например, когато говориш за бележките покажи един-два примера, които да решават конкретен проблем

  5. @Хари

    Пробвал съм го, но не съм фен. Доста е подходящ ако тепърва прохождаш с по-мощен текстов редактор, но веднъж научиш ли някой по-мощеш, трудно сменяш. Плюс, наличието на minimap ме отвращава, но това си е мое изкривяване.

    @Radoslav

    Благодаря за коментара.

    Колкото до примерите – съгласен съм, но това е трудно от към време и демонстрация. Ако бях тръгнал в тази посока, щях да направя презентацията прекалено дълга (дори в момента е по-дълга, отколкото ми се иска). За сметка на това, мисля за идния OpenFest да направя обратното – презентация която говори за част от тези неща, но изцяло от практическа гледна точка.

  6. Супер е лекцията.Благодаря за видеото.

  7. Много готина лекция, обаче само да ти кажа, че това с жабите е мит. 🙂 Ако започнеш да ватиш горкото земноводно, ще изскочи. Но е як пример де. 🙂

  8. Трябваше да попадна на този сайт да открия – Sublime Text На мен лично доста ми хареса. Vim също не е лоша идея в openbsd а и не само в него има само vi по подразбиране. И на мен ми се искаше да ги знам тези неща дори преди повече от 10 години.

  9. Страхотна лекция и послание. Искам да ти кажа, че аз лично ще си взема наистина много бележки. Благодаря за съветите и искам само нещо да допълня, че никога не е късно човек да промени методите си на развитие/работа/учене. Ако човек се отказва, той никога няма да постигне всичко, на което е способен. Още един път моите адмирации за лекцията.

  10. Codito ergo sum | if(YouDontLikeIt)ItsNotYourFault;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.