Ruby + Rails @ ФМИ

С Николай ще правим курс по Ruby и Rails във ФМИ. Говорим за това от пролетта. Малкото, което има за казване може да прочетете на сайта. Събитията се провеждат понеделник и сряда, 19:00 в зала 200. Първата сбирка ще е на 6ти октомври.

Нещото, което няма да прочетете там, е че таргета на курса ще е по-отракания програмист. Няма да занимаваме хората с основни неща и няма да им дъвчем всеки залък, както направихме с Питона. Нещата ще са напълно практически, смислени и ще имат ясно приложение в реалния свят. Ще влезем и доста надълбоко в езика и в платформата. Ако сте редовни, ви обещаваме че ще научите много. И че ще е забавно.

С други думи, ако нямате много работа през първата и третата вечер в седмицата, наминавайте. Входът е напълно свободен. Не съм убеден дали първото събиране ще е най-подходящо, ако не учите във ФМИ, но поне ще добиете ясна представа за нас. И какво и как ще говорим. Ако пък не, заповядайте в сряда – тогава се мятаме през глава и без протектори в Ruby.

Ако сте били на Python, имайте предвид че този курс ще е много по-различен. И като материал и като изпълнение. Но да не казваме голяма дума все още.

И да – отново има забавни флайъри.

Chuck Norris programs in Ruby

6 thoughts on “Ruby + Rails @ ФМИ

  1. Весел курс по Ruby и Rails във ФМИ — Аз, света и сметачите

  2. Аз съм там. След като успя да ме запалиш по Ruby след един много глупав спор от преди няколко месеца – мисля да дойда да те чуя. В момента имам 8 RoR приложения на сървъра, които ми вършат адски много работа. А и от много време се каня да те замъкна на бира. Преди време разчиствайки вкъщи ми попадна една интересна снимка с трима пияници в Helloween. Мисля, че тя е едно добро доказателство за бурната ти младост!

  3. Дали ще е възможно за хората, които няма как да присъстват на занятията от този курс, да има видео или друг вариант за запознаване с Вашите лекции?

  4. @Kiril: Заповядай. Носи снимка.

    @Стоян: Засега не обещаваме нищо, но имаме някакви идеи по въпроса. Ще си проличи до седмица-две.

  5. Курсът не представлява интерес за дизайнерската ми душа, но флаера пък е много готин. Поздравления за свежата и забавна идея!

  6. Таа, флаера е хубав, но би бил още по-хубав, ако проявите малко патриотизъм и сложите Бойко Борисов вместо Чък Норис, Бойко също вече програмира на Ruby, пък и може да набие Чък! :Р

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.