Изворът на идеите

Класическият мит, който никога не ми се е случвал – Добрите идеи идват в тоалетната. Или в банята. Ако това важи за останалите, то аз не съм такъв късметлия. При мен добрите идеи идват в леглото, точно преди да заспя. Затворил съм очи, отпуснал съм след половин час въртене, виждам вече вратата към света на Морфей… и прас! Нещо страхотно ми хрумва. Ентусиазирам се и почвам разпалено да си мисля за него. Интензивно да си доразвивам идеята. Трябва да стана да си записвам или да поцъкам на компютъра за да ми мине ентусиазма. Само като си помисля колко добри идеи са си заминали преди да започна да държа тефтерче и молив до възглавницата си.

Но както и да го погледнеш, креативноста ми вреди на съня. И то как…

3 thoughts on “Изворът на идеите

  1. Не можеш да си представиш колко си прав 😉 Няма да казвам нищо повече, освен че лаптопа пари на коленете ми, а и още няма 7 сутринта.

  2. Хъм, на мен често ми идват добри идеи в леглото, дори след като съм заспал. Аз си го обяснявам с това, че като спиш мозъкът се освобождава от куп друга информация за обработване и може да мисли по възложения въпрос повече.

    Поне за 10 случая се сещам, да съм сънувал някакъв код, който ме мъчи от ден два. Един вид дебъгвам на съм. Пък ако искате кажете, че съм изрод…

  3. Ха, не ме изненадваш:)) Аз съм от малък така. Педи да пипна компа си беше същото, момента преди заспиване толкова ме дразнеше, че реших докато заспя да се опитам да запомня какво ми минава през кратуната. Така и до ден днешен, без значение дали е клепаница с маслени бои или лейаут в цсс. Аз си го обяснявам с естествена концентрация на ума. Дразнителите са сведени до минимум, няма шумове етц. и машинката вместо да влезе в сллип мод засилва оборотите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.