R.i.P.od

Това е една история за човешкия живот. За драмата, която се случва ежедневно и за обратите, които съществуването ни предлага. За несигурността, изненадите, и закона на Мърфи (или иронията на съдбата, ако предпочитате).

Преди около две години си купих iPod. Беше приятна и забавна играчка. Слушах музика, гледах подкастове, използвах го като голям хард диск и въобще се забавлявах. Не видиш ли, обаче, преди няколко дни реши да сдаде багажа. Просто спря докато си лежах на дивана и си слушах. И отказа да тръгне повторно. Ръчках го, опитвах се да го mount-вам, оставях го да се мъчи да се зарежда, но уви – тамън да тръгне и ‘цък’ – гасне. В крайна сметка, свих рамене и реших да направя най-разумното в тази ситуация – да си взема нов. Беше вярна играчка, преживяла доста падания и друсане по планините с колелото, но две години е бая време – цяло чудо, че издържа толкова дълго. Нямаше за какво да ме е яд.

Та, вчера просто си купих нов. Разсъждавах известно време над iPod Touch, но реших, че 160GB си е по-добрата идеята. Качих си музиката, клипчетата, всичко точно. И след което, по някаква причина, реших да оставя стария си iPod включен да се зарежда през целия ден. Нямаше голяма логика, защото вече го бях направил и отказваше да проработи. И все пак, не видиш ли, машинката тръгна. Зареди се като пич, че и музика просвири. Съответно:

My Two iPods

Не е ли класическо да дадете някаква сума пари, само да разберете, че е нямало нужда? Както и да, успокоявам се с фактите, че (1) новата ми батерия издържа три пъти повече, (2) имам пет пъти повече място, (3) имам cover-flow и редица други готини неща в iPod-ите шесто поколение и (4) имам mp3 плейър с който не е нужно да съм много внимателен. Пък и мога да се похваля в хакерски умения:

Linux on iPodMatrix Screensaver

Това е някакъв linux. Не знам за какво служи или дали мога да извадя някакъв кяр от него, но определено изглежда много забавно. Мога да си кача и Doom2, но не мисля, че контролите ще бъдат много удобни.

А на вас кога за последен път ви се е случвала подобна глупост?

7 thoughts on “R.i.P.od

  1. Хайде, хайде, да не бъдем фанатици. Apple са точно голямата зла lock-in компания (iPhone само с AT&T, iPod само с iTunes и т.н.), но в края на деня, те са лукса, за който ме кефи да си харча парите. Възприемам ги като красива и весела вещ, която да имам наоколо и да ме кара да се чувствам готино, а не като начин на живот.

    Ако не друго, отвори един MacBook Pro и разгледай какво става докато цъкаш там. И ще разбереш защо ги подкрепям 🙂

  2. Не знам.. май само на теб ти се случват подобни неща 😀 Още си спомням как навремето имаше 2 еднакви SorryEricsson телефона 😀 BTW за коледа може и IPOD 2-ра ръка да ми подариш 😀 няма проблеми 😉

  3. ипод съкс човече 🙂 колко кинта ти открадна стария и сега новия ? миналата година ми трябваше видео карта и след месец търсене онлайн и по магазини си купих уж най-евтината + най-добрата –> и след 1 месец цените се смениха…и 2-3 пъти по хубави карти станаха нан таз цена 🙁

  4. по-добре да не си купуваме нищо, защото (съвсем закономерно) след един известен период от време ще има по-добри неща на по-добри цени? аз поне така разбирам последния коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.