Днес…

…ми хрумна следната алтернативна теория за предназначението на Земята. Представете си, че цялата слънчева система представлява механизъм затоплящ храната на някакво създание с размери отвъд нашите разбирания (или нещо като Галактус). И докато слънцето е „затоплящата част“ от този механизъм, то планетите около него представляват самата храна. А пък малката ни цивилизация е нещо като паразит върху кората на едно от ястията. Бих обяснил и глобалното затопляне с това, че въпросното създание закъснява за някое културно събитие и е увеличило фурната, за да стане храната готова по-бързо. Лично на мен ми е безразлично дали съм човечеството е паразит или не върху някаква храна, тъй като ми се струва че нещата и без това нямат някакъв по-голям смисъл. Опитвам се да наместя в тази картинка и ролята на другите вселенски обекти, но без голям успех. Разсъждавах малко над идеята цялата тя да представлява една голяма фурна на заведение за бързо хранене, но не ми се стори много логично. Кво да правиш…

Мисля че 30те минути прекарани в чакане на автобусна спирка през най-голямата жега са способни да вкарат такива мисли в главата на хората. А може би просто имам нужда от психиатър.

4 thoughts on “Днес…

  1. Хаха, психиатър не ти трябва 😀 Ако не си го гледал, може да хвърлиш едно око на „What The Bleep – Down The Rabbit Hole“ – има интересни идеи и експерименти вътре, поне според моето скромно мнение. Приятен за гледане документален филм, сигурно го има в kolibka.com. Може и да ти дойдат още идеи за това що сме ние и що струваме, изобщо – що прави и струва цялата Вселена 🙂

  2. dam verno e, mnogo qk film/documentary ! ama…ti trqbva psihiatur…ili dvama….:)

  3. Аква, браво!

    Откри топлата вода.

    Чети „Ресторант на края на вселената“ на Дъглас Адамс за повече детайли по твоята иначе нелоша идея.

    В същия момент, замени „ресторант“ с „кафе“ и „вселена“ с „тераса“.

    След това вземи малко от топлата вода по-горе и разбъркай смело.

    Ммм… Вкусно, а? Пий без захар, че не се знае какво слагат вътре.

    Поздрави от старото време: дамЯн

    ПС: Следим ти блога редовно да знаеш – почвай малко по-малко да пишеш за неща различни от Джава, питони и програмиране, за да си интересен и на нърдовете като мен.

    ;-)))

  4. Религията казва: светът има смисъл (примерно жив е, очовечен е, или му пука за нас, или хората са част от плана в него). Нихилизмът казва: светът няма смисъл (мъртъв е, безразличен е, няма никакво решение за нас).

    Религията и нихилизмът изглеждат като коренно различни (противоположни) неща. Но всъщност те са едно и също нещо: и двете вярват, че ако светът е безсмислен, значи и човешкият живот е безсмислен.

    Но това не са единствените начини да се приемат нещата. XKCD по въпроса: http://xkcd.com/167/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.