Seattle Night

Вчера беше поредното издание на Seattle Night. На това събитие фенове на грънджа се събират да се радват на това как различни български музиканти свирят любимата им музика. Провежда се два пъти в годината и този път бе в клуб „Алкохол“.

Имаше доста народ, но не беше твърде голям гърч. Атмосферата си я биваше – мрачно, претъпкано, миришеше яко на цигари и тук таме някой бе запалил трева. Човек трябваше да си проправя път със старание, след тълпи от пропаднало изглеждащи хора (myself included). Малкия Туборг беше 2.40, а за другия алкохол нямах сили да проверявам.

Свиреха Der Huns, Awake, Скреч и още едни типове, чието име не запомних. Не се интересувам от българските музиканти – знаех ги като имена, но не ги бях слушал. Много ме накефиха Der Huns и Awake. Oсобено първите – пееха страхотен SoundgardenRooster на Alice in Chains). Нещата се развихриха най-много точно преди да излязат Скреч – ставаше безумно пого, а аз се бях озовал точно пред сцената и върху гърба ми скачаха мнозина потни тела. Ники (човека който ме открехна на тая музика) бая си изпати от цялото това подскачане – дори ми заби един зъб в носа, но за щастие и неговите зъби и моя нос останаха цели. Имаше и двама младежа, които също много се раздаваха, но после се включи охраната и престана да е интересно.

Завършека беше страхотен. Awake изпяха Would?, I Don’t Know Anything, Breed, Animal, You Know You’re Right, Sex Type Thing, Plush и Once. Култово просто. Накрая съвсем бях останал без глас – не че съм особено гласовит, макар и някои от вас знаят за скрития ми потенциал на death metal вокал – и едвам успях да събера сили да се раздам изляцо на последното парче (едно от любимите ми). След цялото това нещо бях уморен, потен, със заглъхнали уши и почти неспособен да говоря. Дори на следващия ден ме боли здраво гърлото и имам температура (явно съм хванал някой грипец от цялото занятие). И все пак, бяха едни от най-добре похарчените 6 лв през живота ми.

2 thoughts on “Seattle Night

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.